Jonge Hond

Heeft u de puppycursus afgerond? Mooi! Dan kunt u gelijk doorstromen in de cursus Jonge Hond. Deze cursus is speciaal voor honden jonger dan 1,5 jaar oud. Dus ook wanneer uw hond al wat ouder is en de puppycursus weggezakt is, of wanneer u helemaal geen puppycursus gedaan heeft, bent u van harte welkom. Tijdens de Jonge Hond cursus gaan we het hebben over allerlei ontwikkelingen in het leven van de Jonge Hond. Het gaat hierbij om nog bepaald puppygedrag wat uw hond misschien laat zien, maar ook wanneer uw hond flink in de pubertijd zit is dit een goede cursus om de opvoeding van uw hond weer wat aan te scherpen.

Iedereen heeft zo zijn eigen dingen waar hij of zij met de hond tegenaan loopt. Tijdens deze cursus is er dan ook volop ruimte voor eigen input!

 

We gaan natuurlijk ook aan de slag met de honden door middel van allerlei oefeningen, dit zijn niet altijd nieuwe oefeningen. Het kunnen ook oefeningen zijn die de hond al wel goed beheerst, maar die tijdens de cursus op een andere manier ingezet worden zodat duidelijk wordt hoe u uw hond in de praktijk goed kunt sturen in zijn/ haar gedrag. 

Vaak is dat hetgeen waar mensen met een jonge hond het meest tegenaan lopen; het laten luisteren van de hond.

 

Tijdens deze cursus staat de communicatie tussen hond en baas dan ook centraal.

Hoe communiceer ik met mijn hond?

Wat is de uitwerking daarvan op het gedrag van de hond?

Hoe geef ik sturing aan het gedrag van mijn hond?

 

Het zijn allemaal vragen die vrij algemeen lijken, maar die erg belangrijk zijn voor een goede baas-hond relatie en een stabiele hond.

Rust, controle en beheersbaarheid zijn ook drie belangrijke termen die gedurende de cursus terug zullen komen.

 

De cursus bestaat uit een blok van 10 lessen. De 10e les wordt er een soort wedstrijdje georganiseerd waarbij iedereen aan het eind een certificaat krijgt (het is geen examen waarvoor je kunt slagen of zakken, iedereen krijgt een certificaat)

 

De lessen zullen voornamelijk op donderdag avond plaats vinden. Het tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en dus het aantal groepen, maar u kunt bij de inschrijving aangeven wat voor tijdstip uw voorkeur heeft, dan probeer ik daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

Wilt u graag de Jonge Hond cursus volgen? Via het online inschrijfformulier kunt u zich direct inschrijven!

 

Details

 • Lesdag en tijdstip:    
 1. Donderdag - 18:30 uur - Startdatum 19 november 2020    (VOL)                    
 2. Donderdag - 19:30 uur - Startdatum 19 november 2020    (VOL)
 3. Donderdag - 20:30 uur - Startdatum 19 november 2020    (Nog 1 plaats vrij)
 • Duur:  45 minuten
 • Locatie:  Kleine Beer 32, Alblasserdam
 • Blok van 10 lessen (iedere week op de zelfde dag+tijd)
 • Kosten: € 100,- 

Benodigdheden

 • De hond
 • Een normale halsband of tuig met een vaste lijn van ca. 1,5 meter.
 • Een eigen kleedje voor de hond
 • Een speeltje waar de hond gek op is (bij voorkeur zonder piepertje)
 • Trainingsbrokjes 

Let op!

 • Het gebruik van slipkettingen of prikbanden is tijdens de cursus verboden.
 • Daarnaast is het niet toegestaan om met een flexi-lijn te trainen.
 • De honden dienen aangelijnd te blijven en er wordt aan de lijn niet gespeeld. Dat wil zeggen dat de honden tijdens de cursus niet bij elkaar mogen. Dit om misverstanden en conflicten tussen de honden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat iedere hond gefocust blijft op zijn baas.
 • Loopse teven kunnen helaas niet deelnemen aan de lessen, maar de baas is dan uiteraard wel van harte welkom om mee te luisteren en te kijken.
 • Zorg ervoor dat u uw hond minimaal een uur voor de les geen eten geeft, trainen met een volle maag kan voor problemen zorgen.
 • Laat uw hond na de les goed uitrusten en slapen. De meeste honden zijn ontzettend moe van alle indrukken en hebben genoeg stof tot nadenken. In hun slaap verwerken ze alles wat ze geleerd hebben beter, dus dit helpt ook echt om ervoor te zorgen dat uw hond de geleerde oefeningen beter opslaat.