Jonge Hond

Heeft u de puppycursus afgerond? Mooi! Dan kunt u gelijk doorstromen in de cursus Jonge Hond. Deze cursus is speciaal voor honden tot ca. 1,5 jaar oud. Dus ook wanneer uw hond al wat ouder is en de puppycursus weggezakt is, of wanneer u helemaal geen puppycursus gedaan heeft, bent u van harte welkom. Tijdens de Jonge Hond cursus gaan we het hebben over allerlei ontwikkelingen in het leven van de Jonge Hond. Het gaat hierbij om nog bepaald puppygedrag wat uw hond misschien laat zien, maar ook wanneer uw hond flink in de pubertijd zit is dit een goede cursus om de opvoeding van uw hond weer wat aan te scherpen.

Iedereen heeft zo zijn eigen dingen waar hij of zij met de hond tegenaan loopt. Tijdens deze cursus is er dan ook volop ruimte voor eigen input!

 

We gaan natuurlijk ook aan de slag met de honden door middel van allerlei oefeningen, dit zijn niet altijd nieuwe oefeningen. Het kunnen ook oefeningen zijn die de hond al wel goed beheerst, maar die tijdens de cursus op een andere manier ingezet worden zodat duidelijk wordt hoe u uw hond in de praktijk goed kunt sturen in zijn/ haar gedrag. 

Vaak is dat hetgeen waar mensen met een jonge hond het meest tegenaan lopen; het laten luisteren van de hond.

 

Tijdens deze cursus staat de communicatie tussen hond en baas dan ook centraal.

Hoe communiceer ik met mijn hond?

Wat is de uitwerking daarvan op het gedrag van de hond?

Hoe geef ik sturing aan het gedrag van mijn hond?

 

Het zijn allemaal vragen die vrij algemeen lijken, maar die erg belangrijk zijn voor een goede baas-hond relatie en een stabiele hond.

Rust, controle en beheersbaarheid zijn ook drie belangrijke termen die gedurende de cursus terug zullen komen.

 

De cursus bestaat uit een blok van 8 lessen. De 8e les wordt er een soort wedstrijdje georganiseerd waarbij iedereen aan het eind een certificaat krijgt (het is geen examen waarvoor je kunt slagen of zakken, iedereen krijgt een certificaat)

 

De lessen zullen voornamelijk op donderdag avond plaats vinden. Het tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en dus het aantal groepen, maar u kunt bij de inschrijving aangeven wat voor tijdstip uw voorkeur heeft, dan proberen wij daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

 

Details

 

 • Duur:  45 minuten per les
 • Locatie: Wij zijn zoekende naar een nieuwe vaste locatie, tot die tijd ziet u in de KynoPoint app op welke locatie de cursus gegeven wordt.
 • Blok van 8 lessen 
 • Kosten: € 100,- 

Benodigdheden

 • De hond
 • Een normale halsband of tuig met een vaste lijn van ca. 1,5 meter.
 • Een eigen kleedje voor de hond
 • Een speeltje waar de hond gek op is (bij voorkeur zonder piepertje)
 • Trainingsbrokjes 

Let op!

 • Het gebruik van slipkettingen of prikbanden is tijdens de cursus verboden.
 • Daarnaast is het niet toegestaan om met een flexi-lijn te trainen.
 • De honden dienen aangelijnd te blijven en er wordt aan de lijn niet gespeeld. Dat wil zeggen dat de honden tijdens de cursus niet bij elkaar mogen. Dit om misverstanden en conflicten tussen de honden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat iedere hond gefocust blijft op zijn baas.
 • Loopse teven kunnen helaas niet deelnemen aan de lessen, maar de baas is dan uiteraard wel van harte welkom om mee te luisteren en te kijken.
 • Zorg ervoor dat u uw hond minimaal een uur voor de les geen eten geeft, trainen met een volle maag kan voor problemen zorgen.
 • Laat uw hond na de les goed uitrusten en slapen. De meeste honden zijn ontzettend moe van alle indrukken en hebben genoeg stof tot nadenken. In hun slaap verwerken ze alles wat ze geleerd hebben beter, dus dit helpt ook echt om ervoor te zorgen dat uw hond de geleerde oefeningen beter opslaat.

Inschrijven voor de cursussen kan tegenwoordig via de KynoPoint app!

Deze is te downloaden in de App Store of Google Play Store.

 

Wanneer u de app gedownload heeft kunt u zich via de onderstaande stappen gemakkelijk aanmelden voor een cursus:

 1. Open de app en kies de optie 'Hond eigenaar'
 2. Klik vervolgens op 'Registreer' om een account aan te maken.
 3. Na het registreren krijgt u toegang tot het hoofdmenu. Kies hier de optie 'Honden'.
 4. Met het plusje rechts bovenin kunt u uw hond(en) toevoegen in de app.
 5. Vervolgens gaat u in het hoofdmenu naar het kopje 'Trainingen'.
 6. Rechts bovenin kunt u naar 'Beschikbare trainingen' gaan en de gewenste cursus aanklikken. Er verschijnt nu informatie over de betreffende training.
 7. Rechts bovenin kunt u naar 'Trainingsschema's' gaan om de beschikbare cursussen te zien. 
 8. Door op een van de opties te klikken kunt u de exacte trainingsmomenten zien en u kunt de gewenste hond voor de training inschrijven.
 9. Bekijk goed het tijdstip en de data van de cursus voor u zich aanmeld. Lessen inhalen is namelijk niet mogelijk en het zou zonde zijn als blijkt dat u veel lessen niet aanwezig kunt zijn.
 10. Inschrijven voor een cursus kan tot de dag voordat de cursus begint, maar vol = vol.
 11. Uitschrijven voor de cursus kan tot uiterlijk 15 dagen voor de start van de cursus, daarna is de cursus annuleren niet meer mogelijk en bent u verplicht tot betaling/ deelname.
 12. U ontvangt vanaf 14 dagen voor aanvang van de cursus een mail met de factuur (geen mail ontvangen? Check dan ook even de spambox) , welke u via een betaallink gemakkelijk kunt betalen, daarna is uw inschrijving definitief. Let op! De betaallink is na het klikken op de link maar een paar uur geldig, daarna annuleert het systeem de link. Klik dus alleen op de betaallink wanneer u ook in de gelegenheid bent om de betaling gelijk te voldoen.
 13. Heeft u vragen over het gebruik van de app? Raadpleeg dan eerst het kopje 'Vragen' in de app. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!