Daphne

Mijn naam is Daphne Everaars en ik ben de eigenaresse van KynoPoint.

Van jongs af aan ben ik al gek op honden, maar zelf hadden we geen hond.

Op mijn 16e kreeg ik mijn zin en kwam er een hond: Don C., een mooie zwarte labrador reu.

Ik ging volop met hem aan de slag in de jachttraining, iets wat we beide fantastisch vonden!

Ook in huis was Don al snel de ideale hond, maar buiten ontstonden er in zijn pubertijd wat problemen. Don bleek een lastige puber en vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in het hoe en waarom van probleemgedrag bij honden.

De ergste puber streken van Don verdwenen, maar daarmee nam de agressie naar andere reuen toe. Hij raakte al snel betrokken bij een aantal vechtpartijtjes en de goedbedoelde adviezen vlogen ons om de oren, maar niets daarvan leek te helpen.

 

Het eindexamen van het VWO naderde en ik moest op zoek naar een vervolgopleiding.

Het liefst wilde ik iets met honden doen, maar daar was binnen de universiteit niet veel in te vinden wat mij aansprak. Zo kwam ik bij de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut terecht aan de Martin Gaus Academie. Ik besloot met de opleiding te starten. Ik wilde mijn hond begrijpen en helpen en daarmee ook andere mensen en honden helpen.  

Tijdens deze opleiding wilde ik wat meer ervaring op doen met honden. Zo kwam ik terecht bij Hondenuitlaatservice Uitgelaten waarmee ik iedere week een keer mee ging naar het bos. Ik vond het geweldig om te zien hoe honden onderling met elkaar communiceren. Ik was ruim een half jaar verder met de opleiding en liep al een aantal maanden mee met de uitlaatservice toen de toenmalige eigenaresse aangaf dat ze ermee wilde stoppen, ze vroeg of ik het zag zitten om de uitlaatservice over te nemen. Ik zei volmondig 'JA!' en zo is het balletje gaan rollen. Op 1 april 2015 had ik dan ook ineens mijn eigen hondenuitlaatservice iets waar ik ontzettend veel van geleerd heb en waar ik nog steeds van leer. Het bleek een uitstekende combi met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.

Na 2,5 jaar aan de Martin Gaus Academie ben ik op 16 februari 2017 dan ook daadwerkelijk afgestudeerd als Kynologisch Gedragstherapeut.

 

Nadat ik eind 2022 de keuze heb gemaakt om te stoppen met de reguliere groepslessen op onze hondenschool ging ik op zoek naar extra werkzaamheden en die heb ik gevonden!

Per februari 2023 zal ik ook werkzaam zijn bij DiagNose Netherlands B.V. als speurhondengeleider. Weer een hele andere tak van sport, maar wel een ontzettend leuke uitdaging.

Hierdoor draai ik wisselende diensten en ben ik wel minder betrokken bij de uitlaatservice, deze neemt mijn moeder (met waar nodig wat hulp van mijn vader) nu voor haar rekening.

Ik blijf uiteraard wel beschikbaar voor privélessen en gedragsconsulten en ga me wat de hondenschool betreft meer richten op het geven van lossen workshops die ik goed om mijn rooster heen kan plannen.

 

 

Opleidingen

Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik terecht gekomen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad.

Hier begon ik met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Tijdens deze opleiding kreeg ik de mogelijkheid om een hondenuitlaatservice over te nemen, dit heb ik dan ook gedaan. Als aanvulling daarop heb ik in oktober 2015 de HUS-opleiding aan de Martin Gaus academie gedaan en deze met succes afgerond. 

Tijdens de KG opleiding heb ik ook mijn certificaten behaald voor Instructeur I en Instructeur II.

In december 2016 heb ik eindexamen gedaan voor de KG opleiding waarvoor in met mooie cijfers geslaagd ben. Hiervoor heb ik op 16 februari 2017 dan ook daadwerkelijk het diploma in ontvangst mogen nemen.

Daarnaast volg ik jaarlijks allerlei bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden.