Ontstaan KynoPoint

 

Daphne: "Na de overname van Uitgelaten en het afronden van mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut ben ik er een gedrags- & trainingspraktijk bij begonnen (Daphne's Gedrags & Trainings Praktijk) waarbij ik voornamelijk mensen aan huis begeleidde met honden met probleemgedrag.

In die periode kwam ik er achter dat er binnen Alblasserdam best wel wat vraag was naar een hondenschool, dus heb ik besloten in dat gat te springen.

Nog een derde bedrijfsnaam aan één persoon gekoppeld leek mij echter iets te veel van het goede. Vandaar dat ik toen de beslissing heb genomen om al mijn diensten onder één naam te brengen.

 

Het kiezen van een naam was nog wel een dingetje, het moet vrij algemeen zijn aangezien er meerdere diensten onder vallen, maar het moet wel duidelijk zijn dat het over honden gaat. Tegelijkertijd moet het ook een beetje professionaliteit uitstralen, een hondenschool en uitlaatservice is vaak vooral leuk, maar bij de gedragstherapie is dat niet altijd het geval.

Er hebben heel wat opties de revue gepasseerd en iets met Point leek mij op een gegeven moment wel alles omvattend, daar kan je immers allerlei soorten diensten onder brengen en zo is er de mogelijkheid om later ook nog verder uit te breiden als deze kans zich voordoet. Daarna moest er nog iets waaruit blijkt dat het over honden gaat.

Op die manier kwam ik bij Kyno terecht. Kynologie is namelijk de leer over de hond en dus alles wat met honden te maken heeft. Het stamt af van het Griekse woord Kynos, wat hond betekend.

Daarmee was dus al snel de nieuwe bedrijfsnaam geboren: KynoPoint.

Daarna is het logo ontworpen, in de basis vrij simpel, maar wel met een duidelijk kenmerk waarbij iedereen ziet dat het om honden gaat en het locatie aanwijs punt waar de hondenkop in staat is een mooie verwijzing naar het woord Point."