Werkwijze

Onze werkwijze is gebaseerd op de positieve trainingsmethode. Dat wil zeggen dat we honden proberen op te voeden en te trainen door middel van het belonen van gewenst gedrag . Een hond zal immers altijd kiezen voor het gedrag wat hem/ haar het meest oplevert.

Een hond die beloond wordt voor gewenst gedrag zal dat gedrag dus ook meer gaan vertonen omdat hij/ zij de beloning wil.

Op die manier creëer je een hond die graag voor en met je wil werken en die open staat om te leren.

Als je wil dat je hond naar je luistert moet je hem/ haar immers eerst leren wat dat luisteren dan betekend. Je zal de hond dus eerst dingen aan moeten leren voordat je iets van hem/ haar kan verwachten.

Leren betekent ook dat er fouten gemaakt mogen worden, "Van je fouten leer je" is immers het gezegde.

De hond wordt niet gestraft voor zijn/ haar fouten, het levert hem/ haar simpelweg niks op. Doordat het hem/ haar niks oplevert heeft het voor de hond dus ook geen enkele zin om het gedrag te herhalen, waardoor hij/ zij zal gaan zoeken naar het gewenste gedrag waarvoor hij/ zij de beloning kreeg.

Door deze manier van leren staat de hond ook heel erg open om te leren, er ligt minder druk op waardoor de hond blij en vrij kan zijn en weet waar hij/ zij aan toe is.

Een positieve trainingswijze is ook zeer belangrijk voor het behoud van een goede relatie tussen eigenaar en hond. Er heerst een prettige sfeer gebaseerd op wederzijds vertrouwen.