Groepsuitlaat


De groepsuitlaat is echt iets voor honden die het leuk vinden om met andere honden te zijn en lekker in het bos te wandelen.

Of uw hond mee kan in de groep is dan ook volledig afhankelijk van het karakter en het gedrag van uw hond, hij of zij moet immers wel binnen de roedel passen. 

Honden mogen vanaf een leeftijd van 9 maanden mee in de groepsuitlaat naar het bos.

 

Bij de groepsuitlaat wordt de hond bij u thuis opgehaald (of op een andere afgesproken locatie) met een speciaal ingerichte bedrijfsbus.

De bus is voorzien van benches en is uitgerust met een dubbel ventilatiesysteem. Voor de honden die niet in een bench gaan is er een aparte ruimte in de bus en zij kunnen eventueel een veiligheidsgordel om.

 

Afhankelijk van het aanbod wat er is wordt bepaald of er 1 of 2 rondes gelopen worden op een dag, doorgaans is er sprake van 1 ronde.

Wanneer er 1 ronde is proberen wij rond 11:00 uur in het bos te zijn.

Wanneer er twee rondes zijn zullen we met de eerste ronde rond 10:30 uur in het bos zijn en met de tweede ronde rond 13:00 uur.

Uiteraard zijn de tijden afhankelijk van het verkeer onderweg en eventuele opstoppingen.

 

Er wordt tussen 45 en 60 minuten gewandeld  waarbij de honden veilig kunnen snuffelen, struinen, spelen, rennen en zwemmen.

De grootte van de roedel zal per dag wisselend zijn en we hanteren per 1 mei een maximum van 10 honden per wandeling. 

Na de wandeling wordt de hond weer veilig thuisgebracht en zo nodig afgedroogd en schoongemaakt. Mocht het wenselijk zijn dan kunnen we een specifieke plek afspreken in het huis waar de hond na de wandeling mag verblijven. Het kan immers zijn dat de hond nog een beetje vochtig of licht vuil is (afhankelijk van de vacht van uw hond en de weersomstandigheden).

Op verzoek krijgen de honden ook nog wat te eten of iets lekkers. Daarna kunnen ze dan heerlijk gaan slapen en bijkomen van al het plezier.

 

Bij de eerste wandeling(en) blijft de hond aan een lange lijn. Zo kan de hond wennen aan de roedel en kunnen wij het gedrag van de hond beter leren kennen. Zodra de hond voldoende vertrouwd is geraakt, goed luistert en zich thuis voelt in de roedel mag de hond los mee.  

Uiteraard hoort u na de eerste wandeling direct hoe het gegaan is


Voordat de hond mee gaat komen wij graag eerst bij u thuis langs op intake gesprek. Op die manier kunnen wij kennis maken met u en de hond en kunnen we een aantal vragen stellen over de hond zodat we weten wat we ongeveer kunnen verwachten. Alles kan en mag besproken worden.

Als u besluit om gebruik te maken van de uitlaatservice en uw hond is geschikt voor de groepsuitlaat, dan zullen de overeenkomst, incasso-machtiging, algemene voorwaarden en sleutelverklaring ondertekend worden. Uw hond gaat mee op basis van een strippenkaart. De strippenkaart is zo gemaakt dat u ongeveer 1x per maand een nieuwe nodig heeft, deze wordt aangemaakt zodra de oude kaart vol is en van uw rekening geïncasseerd. Zie Tarieven voor de verschillende strippenkaarten en kosten.

 

Mocht het een keer nodig zijn dat de hond op een andere dag dan afgesproken mee moet of een keer extra mee moet, dan horen we dat graag uiterlijk een dag van tevoren zodat we kunnen bekijken of er nog plek is voor de hond in de bus/ roedel.

 

In het weekend en op feestdagen is er geen uitlaat.

Vakanties en bijscholing dagen worden altijd ruim van tevoren aan u doorgegeven, zodat u voor die dagen tijdig een andere oplossing kunt zoeken mocht dat nodig zijn.

Teven kunnen op het moment dat ze loops zijn helaas niet mee met de groepsuitlaat, eventueel kan de hond in die periode wel individueel uitgelaten worden.

 

Denk u dat de groepsuitlaat echt iets voor uw hond is?

Dan kunt u zich via het online inschrijfformulier inschrijven voor het intake gesprek.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op over de mogelijkheden.