Even voorstellen

Mijn naam is Daphne Everaars.

Van jongs af aan ben ik al gek op honden, maar zelf hadden we geen hond.

Op mijn 16e kreeg ik mijn zin en kwam er een hond: Don C., een mooie zwarte labrador reu.

Ik ging volop met hem aan de slag in de jachttraining, iets wat we beide fantastisch vonden!

Ook in huis was Don al snel de ideale hond, maar buiten ontstonden er in zijn pubertijd wat problemen. Don bleek een lastige puber en vanaf dat moment ben ik me meer gaan verdiepen in het hoe en waarom van probleemgedrag bij honden.

De ergste puber streken van Don verdwenen, maar daarmee nam de agressie naar andere reuen toe. Hij raakte al snel betrokken bij een aantal vechtpartijtjes en de goedbedoelde adviezen vlogen ons om de oren, maar niets daarvan leek te helpen.

 

Het eindexamen van het VWO naderde en ik moest op zoek naar een vervolgopleiding.

Het liefst wilde ik iets met honden doen, maar daar was binnen de universiteit niet veel in te vinden. Zo kwam ik bij de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut terecht aan de Martin Gaus Academie. Ik besloot met de opleiding te starten. Ik wilde mijn hond begrijpen en helpen en daarmee ook andere mensen en honden helpen.  

Tijdens deze opleiding wilde ik wat meer ervaring op doen met honden. Zo kwam ik terecht bij Hondenuitlaatservice Uitgelaten waarmee ik iedere week een keer mee ging naar het bos. Ik vond het geweldig om te zien hoe honden onderling met elkaar communiceren. Ik was ruim een half jaar verder met de opleiding en liep al een aantal maanden mee met de uitlaatservice toen de toenmalige eigenaresse aangaf dat ze ermee wilde stoppen, ze vroeg of ik het zag zitten om de uitlaatservice over te nemen. Ik zei volmondig 'JA!' en zo is het balletje gaan rollen. Op 1 april 2015 had ik dan ook ineens mijn eigen hondenuitlaatservice iets waar ik ontzettend veel van geleerd heb en waar ik nog steeds van leer. Het bleek een uitstekende combi met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut.

Na 2,5 jaar aan de Martin Gaus Academie ben ik op 16 februari 2017 dan ook daadwerkelijk afgestudeerd als Kynologisch Gedragstherapeut.

 

Met Don gaat het gelukkig al een stuk beter. Aan de lijn zijn er nauwelijks problemen met andere honden. Los is hij nog niet 100% te vertrouwen, maar we kunnen op tijd ingrijpen en hem aanlijnen waardoor hij zichzelf niet in de problemen kan brengen.

 

 

Het ontstaan van KynoPoint

Na de overname van Uitgelaten en het afronden van mijn opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut ben ik er een gedrags- & trainingspraktijk bij begonnen (Daphne's Gedrags & Trainings Praktijk) waarbij ik voornamelijk mensen aan huis begeleidde met honden met probleemgedrag. In die periode kwam ik er achter dat er binnen Alblasserdam best wel wat vraag was naar een hondenschool, dus heb ik besloten in dat gat te springen. Nog een derde bedrijfsnaam aan één persoon gekoppeld leek mij echter iets te veel van het goede. Vandaar dat ik toen de beslissing heb genomen om al mijn diensten onder één naam te brengen. Het kiezen van een naam was nog wel een dingetje, het moet vrij algemeen zijn aangezien er meerdere diensten onder vallen, maar het moet wel duidelijk zijn dat het over honden gaat. Tegelijkertijd moet het ook een beetje professionaliteit uitstralen, een hondenschool en uitlaatservice is vaak vooral leuk, maar bij de gedragstherapie is dat niet altijd het geval. Er hebben heel wat opties de revue gepasseerd en iets met Point leek mij op een gegeven moment wel alles omvattend, daar kan je immers allerlei soorten diensten onder brengen en zo is er de mogelijkheid om later ook nog verder uit te breiden als deze kans zich voordoet. Daarna moest er nog iets waaruit blijkt dat het over honden gaat. Op die manier kwam ik bij Kyno terecht. Kynologie is namelijk de leer over de hond en dus alles wat met honden te maken heeft. Het stamt af van het Griekse woord Kynos, wat hond betekend. Daarmee was dus al snel de nieuwe bedrijfsnaam geboren: KynoPoint.

Daarna is het logo ontworpen, in de basis vrij simpel, maar wel met een duidelijk kenmerk waarbij iedereen ziet dat het om honden gaat en het locatie aanwijs punt waar de hondenkop in staat is een mooie verwijzing naar het woord Point.